Buszos kirándulások

Weekend Travel

Utazási ajánlatok

Indulás: 2019. május 31 - október 6-ig
Rövid leírás: Az Olymposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye. Thessalonikitől 110 km-re délre, az Olympos-hegy lábánál található. Széles, tágas utcák és gondozott környezet jellemzi. A tengerparton hangulatos tavernák, kávézók, üzletek sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetünk meg. Szélesen elnyúló, tiszta homokos strandjával, lassan mélyülő vizével a családok körében is népszerűvé vált. Az üdülőcentrum mellett helyezkedik el Platamon halászfalu, kavicsos-köves parttal, mely esti sétára csábít, felette vár emelkedik. Nei Pori remek kirándulásokra ad alkalmat: ellátogathat a nevezetes Tempi-völgyébe, a közeli Olymposra az istenek hegyére, Panteleimonas hagyományőrző faluba, a Meteorákhoz, az ég és föld határán lebegő, 150m magas gigantikus csipke alakú sziklákon álló bizánci kolostorokhoz, melyekből ma csak 5 látogatható vagy akár hajókiránduláson vehet részt a kristálytiszta Égei-tengeren.
Indulás: 2019. február 16 - 2019. május 26-ig
Rövid leírás: Idén is rengeteg kikapcsolódás vár arra, aki minket választ. Tekintse meg 2019-es tavaszi programajánlatunkat a részletek gombra kattintva!
Indulás: 2018. december 2., 9., 16., 5:30
Érkezés: 2018. december 2., 9., 16., a késő esti órákban
Rövid leírás: A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikáját kínálja, és a karácsonyt követően újévi vásárrá alakul át. A hangulatos vásáron 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában. A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:5900 Ft.

Indulás: 2018. december 1., 8., 15., 7:00
Érkezés: 2018. december 1., 8., 15., a késő esti órákban
Rövid leírás: Az egykori koronázóváros az adventi időszakban is pazar látnivalókat kínál az ide látogatóknak. A Főtéren közel 100 standon kínálják a hagyományos szlovák ételeket, italokat, édességeket és a jellegzetes karácsonyi árukat. Itt senki sem marad éhen! A hagyományos karácsonyi ételek és italok nagy választékban állnak rendelkezésre. Közvetlenül a látogatók szeme láttára készítenek grillezett hús-, és halételeket. Cigánypecsenye, sült és füstölt kolbász, zsíros kenyér hagymával, pogácsa, libazsíros-, és káposztás nudli, káposztaleves, puncs, bor és grog várja az ínyenceket és felmelegíti a pozsonyi Karácsonyi vásár látogatóit. Aki az édességet kedveli, annak lesz péksütemény, ostya, mézes süti, méz vagy karácsonyi mézbor. A pultokon a vidéki kézművesiparosok fából, üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahajból és méhviaszból készült termékei sorakoznak. Röviddel Karácsony előtt felbukkannak az élő pontyokkal teli hordók, valamint a karácsonyfák is. Az adventi vásár egy kiváló lehetőség arra, hogy sétáljunk egyet Pozsony történelmi belvárosában.

Részvételi díj:5900 Ft.

Indulás: 2018. december 14., 6:00
Érkezés: 2018. december 14., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos kirándulás, bevásárlás

Részvételi díj:3000 Ft.

Indulás: 2018. december 30. , 5:30
Érkezés: 2019. január 2., a késő esti órákban
Rövid leírás: Székelyföld, Erdély legjelentősebb magyarok lakta vidéke. Az magyar nemességhez tartozó székelyek legfontosabb feladata a magyar állam keleti határainak védelme volt. A területről a történelem folyamán több alkalommal is tömegesen vándoroltak el a székelyek: a Tatros folyó völgyében élő gyimesi csángók, a Brassó környékén élő barcasági (hétfalusi) csángók és a Kárpátokon túl élő moldvai csángók. Székelyföld turisztikai vonzerejét a székely kapuk, a történelmi műemlékek, a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek növelik. Az utazót rabul ejtik a fenyvesek borította hegycsúcsok, a szilaj hegyi patakok, a völgyekben megbúvó tavak a védett lápok. Az anyaországi turista, otthon érezheti magát, mert Székelyföldön mindenütt anyanyelvén köszöntik és a székelyek híres vendégszeretetével fogadják.

Részvételi díj:49000 Ft.

Indulás: 2019. február 16., 19:00
Rövid leírás: Zenés, táncos mulatság, svédasztalos vacsorával, tombola nyereményekkel

Részvételi díj:4500 Ft.

Indulás: 2019. február 22. , 20:00
Érkezés: 2019. február 24., a reggeli órákban
Rövid leírás: 1 napos kirándulás, idegenvezetéssel. Péntek esti indulással, egész éjszakás utazást követően érkezés szombaton reggel Velencébe. Szombat napközben a karnevál megtekintése idegenvezetéssel. Szombat esti visszaindulás után, egész éjszakás utazást követően, érkezés a vasárnap reggeli órákban.

Részvételi díj:13500 Ft. + belépő (25 €)

Indulás: 2019. március 2. , 20:00
Érkezés: 2019. március 4. , a reggeli órákban
Rövid leírás: A régmúltba visszanyúló tradícióra alapozva, amely során - a szájhagyomány szerint - az ún. grde maske, azaz a csúf állarcok viselői fergeteges mulatság közepette kergették el a gonosz szellemeket, Rijeka Horvátország karneváli fővárosává nőtte ki magát. Ezeken a napokon a város kapui kizárnak minden komolyságot, s csak a vidámság és gondtalan mulatozás előtt nyílnak ki. Így idén is, a város kulcsainak átadása után, az éppen a városban tartózkodók mindegyikét magával ragadja a karneváli vigaszság. Az álarcok, melyek mögé elbújva mindenki egy szempillantás alatt elfelejtheti a bánatát, végelláthatatlan sokasága napokig sugározza a jókedvet a város utcáin, míg a karnevál csúcspontja a záró nap, amikor a város utcáin végigvonul a pompás és nemzetközi hírű Nemzetközi karneváli felvonulás.

Részvételi díj:13500 Ft.

Indulás: 2019. március 3., 7:00
Érkezés: 2019. március 3., az esti órákban
Rövid leírás: A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. A népszokás megjelenéséről a XVIII. század végéről vannak az első adatok. A busó öltözete régen is olyan volt, mint ma: szőrével kifordított rövid bunda, szalmával kitömött gatya, amelyre színes, gyapjúból kötött cifra harisnyát húztak, lábukon bocskort viseltek. A bundát az öv vagy marhakötél fogta össze derekukon, erre akasztották a marhakolompot. Kezükben az elmaradhatatlan kereplőt vagy a soktollú, fából összeállított buzogányt tartották. A leglényegesebb azonban, ami a busót busóvá teszi: a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett birkabőrcsuklyás álarc. A mohácsi busójárást felvették az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az UNESCO 2009. szeptember 28. és október 2. között tartott kormányközi bizottsági ülésén a világ minden tájáról érkezett 111 jelölésről döntöttek a jelzett időben.

Részvételi díj:4400 Ft.

Indulás: 2019. március 8., 6:00
Érkezés: 2019. március 8., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos bevásárlás

Részvételi díj:3300 Ft.

Indulás: 2019. március 9., 5:00
Érkezés: 2019. március 9., a késő esti órákban
Rövid leírás: Mesebeli jégtemplomot találunk az Ótátrafüred feletti Tarajkán. A tarajkai építmény maga a jégbe fagyott szépség, amely az utóbbi években a Magas-Tátra egyik legfőbb téli vonzerejének számít. A rideg jégkockák a jégszobrászok munkájának köszönhetően zergéket, családokat ábrázoló remekművekké formálódtak, melyet színes ólomüvegek tesznek még varázslatosabbá. Mint a tavalyit, úgy a mostanit Adam Bakoš tervezte, és ezúttal szlovák, cseh és spanyol jégszobrászok segítették a munkáját. A jégtemplom elkészítésében immár második alkalommal közreműködött a szlovák-görög származású üvegdizájner, Achilleas Sdoukos. Ő készítette a nyolc rózsaablakot, melyben az üveget nemesfémekkel és pigmentekkel kombinálta. Ezek közül négy a Tátrához kapcsolódó szakrális motívumot ábrázol, a további négy pedig a négy évszakot jeleníti meg.

Részvételi díj:9000 Ft. + belépők (kb. 11 €)

Indulás: 2019. március 15., 5:00
Érkezés: 2019. március 17., a késő esti órákban
Rövid leírás: Krakkóban az a jó, hogy sok meglepetést és izgalmas programokat ígér mindenkinek, aki jól szeretné érezni magát. Az egyik legszebb lengyel város Krakkó, ahol a múlt és a jelen szorosan összekapcsolódik. Krakkóban, az egykori királyi székhelyen még egy rövidebb városnéző túra során is számtalan, nagyon különböző benyomás éri az idelátogatókat. Mindenképp érdemes gyalog nekivágni a felfedezésének (különösen a belvárosban), Vagy mehetünk felfedező körútra olyan kisautókkal is, amelyek a zsidónegyedbe, a Schindler listája című filmhez kötődő helyszínekre, A belváros és az óvárosi rész ugyan nem nevezhető nagynak, viszont lenyűgöző. Különösen a főtér, ahol elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Érdemes besétálni a tér közepére és körülnézni, majd közelről is alaposabban szemügyre venni a Posztócsarnokot, a piacteret, a Mária-templomot vagy a Szent Adalbert-templomot.

Részvételi díj:17500 Ft. + 90 € + belépők (kb. 30 €)

Indulás: 2019. március 30., 8:00
Érkezés: 2019. március 30., az esti órákban
Rövid leírás: A Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm egy kis somogyi falu, Somogyvámos külterületén található, a Balatontól 30 km-re. A 260 hektár területű Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült 1993-ban, hogy az embereket hozzásegítse egy ősi lelki kultúra értékeinek, valamint a természetes életmódnak a megismeréséhez. Krisna-völgy lakói megélhetésüket a földre és a tehenekre alapozva, gyermekeiket lelki értékeken alapuló életre nevelve követik a Krisna-tudat folyamatát az istenszeretet elérése érdekében. Templom, biofarm, védikus iskola, tavak és ligetek is találhatóak itt. A völgyben több száz növény- és madárfaj él. Krisna-völgy három különálló tevékenységet takar: vallás, turizmus, biogazdálkodás. Az elmúlt években egyre nőtt a vendégek száma, mára eléri az évi 25-30 ezer főt. Krisna-völgy nem egy bemutatófalu – a vendégek a Krisna-hívők életébe kapnak bepillantást. A hely egyénileg is látogatható, csoportok részére azonban a Krisna-völgyi idegenvezetők különleges programot állítottak össze. A látogatók a templom és a szentély mellett a tehenészetbe, a kézműves stúdióba, a méhészetbe, az ajándékboltba és az étterembe látogathatnak el. Krisna-völgy templomát a vendégek egy rövid sétával érhetik el, mely a biofarm botanikus kertjén visz keresztül. Az út mentén indiai stílusú pavilonok, dísztavak, hatalmas szoborelefántok és sok-sok különleges növény látható.

Részvételi díj:4000 Ft. + belépő (1140 Ft-tól)

Indulás: 2019. március 31., 6:00
Érkezés: 2019. március 31., az esti órákban
Rövid leírás: Eger megyei jogú város az Észak-Magyarország második legnépesebb városa. Eger jelentős oktatási és kulturális központ, itt található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom, amikor a várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét. A vár rekonstrukciója 2009-ben kezdődött, a 2014 végén zárult első ütemben készült el a látogatók elől évtizedek óta elzárt Török kert rekonstrukciója, a vársétány, felépült a fegyvertár, befejeződött a közművek cseréje, és elkészült a Szép-bástya rekonstrukciója is. Az Egri Vár 2014-től Nemzeti Emlékhely, az 1552-ben a török sereg felett aratott győzelem kultuszhelyeként. A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével. A múlt évtizedben az egri borászok külföldön is bebizonyították, hogy az itt termett Leányka, Királyleányka, Hárslevelű, Olaszrizling, Muskotály, Tramini, Szürkebarát és Chardonnay szőlők leve bármely hazai vagy külföldi vetélytárssal állja a versenyt. Noszvaj község Heves megye Egri járásában, az Egri-Bükkalja területén. A barlang- és pincelakások a XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már lakatlanok.

Részvételi díj:6200 Ft. + belépő (kb. 800 Ft.)

Indulás: 2019. április 6., 4:00
Érkezés: 2019. április 6., a késő éjszakai órákban
Rövid leírás: Bled város Északnyugat-Szlovéniában, a Felső-Krajna régióban, a Júliai-Alpokban található, kedvelt turistaközpont. Bled legnagyobb turisztikai attrakciója a gleccservájta Bledi-tó. Felette egy szirten pedig az emblematikus Bledi vár látható. A tó közepén egy kis szigeten áll a Nagyboldogasszony-templom. A szigetről gyakran hallani harangzengést, mivel az a hiedelem, hogy aki háromszor megrántja a harang kötelét, annak nagy szerencséje lesz. A Vintgar-szurdok Bledtől 6–7 km-re északra található. A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

Részvételi díj:13500 Ft.

Indulás: 2019. április 12. , 6:00
Érkezés: 2019. április 12., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos bevásárlás

Részvételi díj:3300 Ft.

Indulás: 2019 április 13., 6:00
Érkezés: 2019 április 13., a késő esti órákban
Rövid leírás: A csokoládégyárba való megérkezéskor videóvetítés keretében megtekinthetjük az édességek előállításának fortélyait. Később megismerkedünk a csoki és édességgyártás szempontjából legfontosabb alapanyag, a kakaó történetével – annak felfedezésétől az európai uralkodókhoz való eljutásán keresztül napjainkig. A látogatás végén megkóstolhatjuk a mintaboltban árult termékeket, melyekből vásárolni is lehet! Szlovákiában, a Duna és a Morva folyók összefolyásánál, az ún. Dévényi-kapunál található az egykori dévényi vár maradványa. A rom a 212 m magas várhegy – 80 m magas – mészkőszirtjén áll. Kacskaringós betonút visz a felső várkapuhoz. Innen a falak körül csigavonalban haladó lépcsőkön jutunk a lakótorony helyén álló kilátóhoz, mely elragadó panorámával kárpótol a fáradságunkért. Alattunk a Duna sodra, mely úgy hömpölyög, mintha kimoshatná a várat alólunk. Győr (ókori latin nevén Arrabona), egy megyei jogú város Magyarországon, Nyugat-Dunántúl régió központja. Jelentős gazdasági, kulturális és sportközpont, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városaként a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat.

Részvételi díj:6700 Ft. + belépő (kb. 4 €)

Indulás: 2019. április 27., 6:00
Érkezés: 2019. április 27., az esti órákban
Rövid leírás: A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhatja a Földet, megfigyelheti miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A Nyíregyházi Állatpark 1974-ben nyílt meg, Sóstó Nyíregyháza Önkormányzata kezeli, a városrész határa a Park bejáratánál kezdődik. A Park éppen ezért mind a mai napig használja a „Sóstó Zoo” nevet is. A Park Magyarország második legnagyobb állatbemutatója és egyben legnagyobb vidéki állatbemutatója is. A bemutatott fajok száma 500 körüli, kb. 5000 állat kerül bemutatásra. Számos, hazánkban csak itt látható állatot tartanak.

Részvételi díj:7600 Ft. + belépő (1200 Ft-tól)

Indulás: 2019. május 4. , 6:00
Érkezés: 2019. május 5., a késő esti órákban
Rövid leírás: A Plitvicei-tavak Horvátországban található tórendszer. Európa egyik legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Nemzeti Park 1979-től az UNESCO Világörökségi listáján is megtalálható. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak- déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela - hegységben. 190-200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is...

Részvételi díj:31000 Ft. + belépő (kb. 6000 Ft.)

Indulás: 2019. május 17., 5:00
Érkezés: 2019. május 22., a késő éjszakai órákban
Rövid leírás: Párizs Franciaország fővárosa. Az ország északi részén, a Szajna folyó partján terül el, az Île-de-France régió szívében. Párizs Európa egyik legnépesebb városa, becsült népessége elővárosait nem számítva 2 167 944 fő volt, ám agglomerációival 12 millió lakost számlál. A két évezreden keresztül fontos szerepet játszó Párizs ma is a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, befolyása a politikára, az oktatásra, a szórakoztatóiparra, a sajtóra, a divatra, a tudományra és a művészetekre a világ négy legjelentősebb városa közé emelte. Jelentős nemzetközi szervezetek, mint az UNESCO, az OECD, az ESA és az ICC is párizsi központú. A világban Párizs a legnépszerűbb úticél a turisták körében, évi több mint 30 millió látogatóval. Párizs egyike azoknak a városoknak, ahol a legtöbb épített látnivaló található: Eiffel-torony, Arc de Triomphe – (Diadalív), Les Invalides (I. Napóleon síremléke), Conciergerie (középkori börtön), Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur-székesegyház, Sorbonne – a középkorban alapított párizsi egyetem, Szabadság-szobor – a New York-i kisebb változata, Panthéon – templom, a legnagyobb franciák nyugvóhelye, stb. A Loire-völgy egy méltán híres és mesébe illő terület, mely a Loire folyó partján terül el. A folyó Franciaország közepén helyezkedik el, ez a leghosszabb folyó, így több tájegységen is keresztül megy. A Loire völgy híres lankái és szőlőültetvényei mellett sokkal inkább a kastélyairól híres. A régióban talán még 100-nál is több, szebbnél-szebb kastély helyezkedik el. A vidék romantikája sok művészt megihletett már.

Részvételi díj:128000 Ft. belépők (kb. 100 €)

Indulás: 2019. május 24., 6:00
Érkezés: 2019. május 26., a késő éjszakai órákban
Rövid leírás: Az évszázadok során költőket, írókat, zeneszerzőket ihletett meg a cseh főváros hangulata, mely mindig is olyan jelzők dicsfényében fürdött, mint „a Moldván úszó fenséges arany hajó” (Apollinaire), száztornyú város, arany Prága, vagy egyszerűen csak a városok királynője. Európa egyik legelragadóbb, leghangulatosabb és a legtöbb építészeti stílust felvonultató városát a X. században alapították a Moldva partján, s a település szerencsésen átvészelte a legnagyobb világégéseket, így ékszerdobozhoz hasonló történelmi központját 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Budapest örökös versenytársa, a turisták egyik nagy kedvence nem véletlenül szerepel mindig a világ legszebb városainak top tízes listáján. S ez bizony nem véletlen…

Részvételi díj:18500 Ft. + 90 € + belépők


+36 20 939 2123, Palócz Lajosné
+36 30 343 7401, Palócz Lajos
+36 20 384 9694, Palócz Norbert
KASZ-03-000079/2013