Buszos kirándulások

Weekend Travel

Utazási ajánlatok

Indulás: 2020. május 29 - október 4-ig
Rövid leírás: Az Olymposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye. Thessalonikitől 110 km-re délre, az Olympos-hegy lábánál található. Széles, tágas utcák és gondozott környezet jellemzi. A tengerparton hangulatos tavernák, kávézók, üzletek sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetünk meg. Szélesen elnyúló, tiszta homokos strandjával, lassan mélyülő vizével a családok körében is népszerűvé vált. Az üdülőcentrum mellett helyezkedik el Platamon halászfalu, kavicsos-köves parttal, mely esti sétára csábít, felette vár emelkedik. Nei Pori remek kirándulásokra ad alkalmat: ellátogathat a nevezetes Tempi-völgyébe, a közeli Olymposra az istenek hegyére, Panteleimonas hagyományőrző faluba, a Meteorákhoz, az ég és föld határán lebegő, 150m magas gigantikus csipke alakú sziklákon álló bizánci kolostorokhoz, melyekből ma csak 5 látogatható vagy akár hajókiránduláson vehet részt a kristálytiszta Égei-tengeren.
Indulás: 2020. augusztus 8 - 2021. január 2-ig
Rövid leírás: Idén is rengeteg kikapcsolódás vár arra, aki minket választ. Tekintse meg 2020-as tavaszi programajánlatunkat a részletek gombra kattintva!
Indulás: 2020. augusztus 8., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 8., a késő esti órákban
Rövid leírás: Pécs, megyei jogú város Magyarország délnyugati részén, az ország ötödik legnagyobb települése. A kelta és pannon törzsek lakta vidéken a 2. század elején a rómaiak alapítottak várost Sopianae néven. A település a 4. századra tartományi székhellyé és a korai kereszténység egyik jelentős központjává vált. Az ebből az időszakból származó ókeresztény temetői építmény együttest az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2000 decemberében felvette a világörökségi listára. A Siklósi vár, a Villányi-hegység déli lábainál, egy kisebb magaslaton található. A vár első említése 1294-ből maradt fenn. Siklóst is a tatárjárás utáni nagy várépítési korszak szülöttének tarthatjuk. Jelentős erődítményt formálhatott, mert 1316-ban még a Kőszegi nemzetség csapatai sem tudták ostromban bevenni. A Máriagyűdi bazilika helyén annak idején egy 14. századi, egyhajós templom állt. A hajó keleti felét jelenleg a szentély őrzi, immár megnagyobbított apszissal. A kibővített templom 37 méter hosszú, 22 méter magas és 14 méter széles, és mintegy 820 fő befogadására alkalmas.

Részvételi díj:6800 Ft. + belépők + vacsora (kb. 5000 Ft.)

Indulás: 2020. augusztus 9. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 9. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A somoskői vár a magyar–szlovák országhatár túloldalán, az egykor önálló községnek számító, ma Salgótarjánhoz tartozó Somoskő fölé magasodó vulkáni csúcson található. Korai vármagját a vidéken birtokos Kacsics nemzetség emeltette a 13. század második felében. A török hódítás fenyegető vihara a következő évszázadban érte el Nógrád vármegyét, ekkor kerültek a közeli Salgó és Fülek végvárai a „pogány” seregek hatalmába. Somoskő helyőrsége majd két évtizedig kitartott a két ellenséges vár között. Az Oszmán Birodalom hadai végül 1576-ban rövidebb ostrom után elfoglalták, így egészen 1593 őszéig lengette a szél a török lófarkas zászlót tornyai felett. Végső romlását az 1682-es füleki ostrom idején, a környéken portyázó lovasok okozták, akik felgyújtották épületeit, s ezzel végképp elvesztette hadi fontosságát. További romlásának az 1970-es években megkezdett helyreállítási munkálatok vetettek véget, melyek – Szlovákia önálló állammá alakulása után – sajnálatos módon félbeszakadtak. A schengeni egyezmény életbe lépése óta a vár és a vár északi oldalán található világhírű bazaltzuhatag magyar oldalról teljesen szabadon látogatható. A várhegy északi oldalán csaknem 10 méter hosszúságban megjelenő bazaltoszlopok orgonasíp módjára helyezkednek el egymás más mellett. A hajlott, ívelt megjelenésű oszlopos elválású bazalt képződmények nem csak Somoskőn, hanem annak tágabb környezetében is gyakori természeti értékként vannak számon tartva.

Részvételi díj:6800 Ft. + belépő (kb. 500 Ft.)

Indulás: 2020. augusztus 11. , 5:30 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 16. , az esti órákban
Rövid leírás: Székelyföld, Erdély legjelentősebb magyarok lakta vidéke. Az magyar nemességhez tartozó székelyek legfontosabb feladata a magyar állam keleti határainak védelme volt. A területről a történelem folyamán több alkalommal is tömegesen vándoroltak el a székelyek: a Tatros folyó völgyében élő gyimesi csángók, a Brassó környékén élő barcasági (hétfalusi) csángók és a Kárpátokon túl élő moldvai csángók. Székelyföld turisztikai vonzerejét a székely kapuk, a történelmi műemlékek, a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek növelik. Az utazót rabul ejtik a fenyvesek borította hegycsúcsok, a szilaj hegyi patakok, a völgyekben megbúvó tavak a védett lápok. Az anyaországi turista, otthon érezheti magát, mert Székelyföldön mindenütt anyanyelvén köszöntik és a székelyek híres vendégszeretetével fogadják.

Részvételi díj:59000 Ft. + belépők (25 € + 5000 Ft.)

Indulás: 2020. augusztus 20., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 20., az esti órákban
Rövid leírás: Hazánk egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye 2016-ban ünnepelte 50. születésnapját. A rendezvény központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amin a több százezer szál élővirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 12 méter hosszú virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végig haladnak Debrecen utcáin. A „Virágkarnevál” a város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, amely államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez, augusztus 20-ához kötődik. Az Európában egyedülállónak számító karnevál minden évben ígéretes esemény, amelynek hírneve évről évre nő.

Részvételi díj:5900 Ft.

Indulás: 2020. augusztus 22., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 22. , az esti órákban
Rövid leírás: A csokoládégyárba való megérkezéskor videóvetítés keretében megtekinthetjük az édességek előállításának fortélyait. Később megismerkedünk a csoki és édességgyártás szempontjából legfontosabb alapanyag, a kakaó történetével – annak felfedezésétől az európai uralkodókhoz való eljutásán keresztül napjainkig. A múzeumban továbbá a csokoládé és édességgyártáshoz szükséges gépeket is megismerjük a gyártósoron végighaladva, köztük fellelhetünk muzeális értékű, egyedi, vagy nagyon régről fennmaradt tárgyakat is. A látogatás végén megkóstolhatjuk a mintaboltban árult termékeket, melyekből vásárolni is lehet! Parndorf település Ausztriában, a magyar határtól mintegy 25 km-re fekszik, itt található a Fashion Outlet Center, ahol több mint 70 világmárka üzletében vásárolhatunk akár 30-70% kedvezményekkel.

Részvételi díj:6700 Ft.

Indulás: 2020. augusztus 23. , 5:30 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 23. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A Matyó Múzeum 1953-ban nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A múzeum állandó kiállítása a matyó népművészetet állítja középpontba, érzékeltetve annak történeti korszakait, s összefüggéseit a társadalom-történeti változásainak folyamatával. A kiállítás központi egységét a 19-20. század fordulójának állapotát tükröző háromosztatú parasztház alkotja. A tiszta szobában a jellemző bútorok (ágy, asztal, lóca, tulipános láda), búbos kemence és kiegészítők (fali oltár, szentképek), a konyhában és a kamrában a használati tárgyak láthatók. A hátsó kis teremben helyet kapott a matyó hímzés fejlődésének a kiállítása a fehér hímzéstől, az Ó-matyó piros-kék hímzésen keresztül, a ma ismert világhírű színpompás, tarka hímzésig. A teremmel szemközti falon a híres „százrózsás” mintatervező, Kisjankó Bori számtalan papírra vetett matyó rózsája látható. Az Árpád-kori Műemlék Templom védett freskóit, valamint az 1590-ben Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi (Károlyi) Biblia egyik első kiadású példányát tekinthetjük meg. Boldogkőváralja, a boldogkői várról kapta nevét, mely a Bodókő nevű sziklán áll. A falu története szorosan összeforrt a váréval. Boldogkőváralja első írásos említése egy 1282-ben kelt oklevélben található. A vár a tatárjárás után épült, a Hernád-völgy legjelentősebb erődítményeként.

Részvételi díj:9500 Ft. + belépők + ebéd (kb. 6000 Ft.)

Indulás: 2020. augusztus 28. , 17:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 28. , az éjszakai órákban
Rövid leírás: A zenekar 1970-ben alakult Budapesten. Felléptek Salgótarjánban az amatőr könnyűzenei fesztiválon, ahol aranydiplomát nyertek. Először ideiglenes működési engedéllyel kezdtek játszani Balatonföldváron. Szerepeltek a Fővárosi Tanács Gerlóczy utcai klubjában, valamint a Műszaki Egyetem Vár-klubjában is. 1970 őszén meghirdettek egy országos könnyűzenei fesztivált, melynek 1971 májusában Salgótarjánban rendezték a döntőjét. Miután a salgótarjáni döntőn győzelmet arattak, Georgie Fame-mel és Alan Price-szal közösen léptek fel a Kisstadionban. 1973 végén Meződi József (ének) is belépett a zenekarba, innentől a szórakoztató műfaj irányába mozdult el az együttes.

Részvételi díj:13000 Ft.

Indulás: 2020. augusztus 29., 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 29., az éjszakai órákban
Rövid leírás: A Megyer-hegyi tengerszem tó és környéke az Aggteleki Nemzeti Park kezelésében álló zoológiai emlék, védett terület, a Megyer-hegyen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A tengerszem Sárospatak városa fölött elhelyezkedő 324 méter magas Megyer-hegy területén található, mélysége egyes helyeken a 6,5 métert is elérheti, a tavat körbevevő sziklafalak maximum 70 méterre magasodnak a víztükör fölé. A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő reneszánsz építészet legértékesebb alkotása, Sárospatak legjelentősebb műemléke. A magyar nemzeti örökség része. A magyar 500 forintos papírpénz hátoldalán a sárospataki vár látható, amely a hatalmas Rákóczi-birtoknak része volt.

Részvételi díj:10000 Ft. + belépő (kb. 2600 Ft.)

Indulás: 2020. augusztus 30., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. augusztus 30., az esti órákban
Rövid leírás: Az egész családnak kínál szórakozást a Kerekerdő Mesepark Debrecenben, amely közel 30 ezer négyzetméter alapterületű. Kalandpályák, Flintstones vízibiciklik, különböző mesejelenetek és mesehős óriásbábok várják a legkisebbeket, de van bábszínház, trambulin és számos mesepavilon, tutajos pálya, a játszótér rengeteg (hálós kalandpálya, trambulin, ugrálóvár), a kisállat simogató és a 3D-s, emberi arcot formáló Mindentudás Fája.

Részvételi díj:6800 Ft. + belépő (kb. 5000 Ft.)

Indulás: 2020. szeptember 5., 4:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. szeptember 5., a késő esti órákban
Rövid leírás: Bled város Északnyugat-Szlovéniában, a Felső-Krajna régióban, a Júliai-Alpokban található, kedvelt turistaközpont. Bled legnagyobb turisztikai attrakciója a gleccservájta Bledi-tó. Felette egy szirten pedig az emblematikus Bledi vár látható. A tó közepén egy kis szigeten áll a Nagyboldogasszony-templom. A szigetről gyakran hallani harangzengést, mivel az a hiedelem, hogy aki háromszor megrántja a harang kötelét, annak nagy szerencséje lesz. A Vintgar-szurdok Bledtől 6–7 km-re északra található. A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

Részvételi díj:15500 Ft.

Indulás: 2020 szeptember 6., 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020 szeptember 6., az esti órákban
Rövid leírás: A Szent Benedek-rendi melki apátság (németül Stift Melk) az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek. Első szerzetes lakói a lambachi bencés szerzetesek, akik 1089. március 21-én vonultak be a hegyen épült kolostorba. Az épületet az évszázadok során többször átépítették. Jelenlegi formájában az osztrák barokk legnagyobb ilyen jellegű épülete. Könyvállománya összesen mintegy 100 000 kötet. A könyvtár 1888 kéziratot őriz: a legrégebbiek a 9. századból származnak. Az épületegyüttesben, amelynek csak a déli szárnya 240 méter hosszú, főtengelyének hossza 320 méter, 500 helyiséget foglal magában és 1365 ablaka van, mindig van mit tenni: rendszerint 100 alkalmazott és a melki nagytérség cégeinek 200 dolgozója áll az apátság szolgálatában. Mariazell város Ausztria Stájerország tartományában, Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye, híres zarándokhely. A város Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye, évszázadok óta keresik fel a zarándokok a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A kegyszobor 48 cm magas, fából készült és Máriát ábrázolja, aki a jobb karjában tartja a kis Jézust. Mária a baljával a gyermeknek egy körtét nyújt, a gyermek pedig a jobbjával egy almát az édesanyjának.

Részvételi díj:13250 Ft. + belépő (kb. 11 €)

Indulás: 2020. szeptember 12., 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. szeptember 12., az esti órákban
Rövid leírás: Selmecbánya az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb bányavárosa volt. IV. Béla 1238-ban szabad királyi városi rangra emelte, s a tatárjárás után bajor és szász bányászokat telepített be, akiknek 1245-ben jogkönyvét is megerősítette. A középkorban évszázadokon át Magyarország legfontosabb ezüst- és aranybányái voltak itt. Virágkorát a 15. századtól a 18. századig élte. A világon először itt alkalmaztak puskaport a bányászatban (1627-ben). 1782-ben Magyarország harmadik legnagyobb városának számított Pozsony és Debrecen után. Körmöcbánya az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverőhelye. A várost sziléziai és türingiai német telepesek alapították a 12. században. Károly Róbert 1328. november 17-én szabad királyi bányavárosi jogokkal látta el és megalapította pénzverdéjét. 1335-től itt verték a híres aranyforintot, mely körmöci dukátként is ismert volt. A 15. század közepén a város 9 városnegyedből állt, 250 házában 690 családban mintegy 3000 lakos élt. Évente már 14000 körmöci dukátot vertek itt.

Részvételi díj:9000 Ft. + belépők (kb. 5 €)

Indulás: 2020. szeptember 13., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. szeptember 13., a késő esti órákban
Rövid leírás: A Mátra Múzeum Gyöngyös keleti részén az egykori Orczy-kastély épületében kapott helyet. Elsősorban a várossal és a Mátra-vidékkel kapcsolatos emlékeket, dokumentumokat gyűjti, egy részüket állandó kiállításon mutatja be. A múzeum jelenlegi állandó kiállítása tematikailag több önálló részből áll. A földszinti helyiségekben vadászati és vadászattörténeti tárgyakat, tárlókat láthatunk. Az emeleti termek egy részében természettudományi kiállítás kapott helyet, ahol különleges ásványokat, a Mátrában fellelt kovásodott fatörzseket, különféle kövületeket állítanak ki. A múzeum különlegessége a fedett udvaron felállított mamutcsontváz, mely kb. 80%-ban eredeti csontokból áll. Ez az egyetlen teljesnek tekinthető mamutcsontváz az országban. Hollókő egy község Nógrád megyében, a Szécsényi járásban. Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján, és így világszerte ismert. A legfontosabb feltételnek, azaz az egyedi és egyetemes jelentőségnek Hollókő azzal tesz eleget, hogy a 17–18. században kialakított falu a népi építészet és a 20. századot megelőző falusi élet olyan, páratlan példája, amelyet sikerült eredeti állapotában megőrizni. Hollókő napjainkra sem vált szabadtéri múzeummá: mindmáig élő, lakott település. Hagyományőrző lakói a legtöbb épületet most is rendeltetésszerűen használják.

Részvételi díj:7300 Ft. + belépő

Indulás: 2020. szeptember 19., 13:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. szeptember 20. , az esti órákban
Rövid leírás: A Plitvicei-tavak Horvátországban található tórendszer. Európa egyik legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Nemzeti Park 1979-től az UNESCO Világörökségi listáján is megtalálható. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak- déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela - hegységben. 190-200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is...

Részvételi díj:32000 Ft. + belépő (kb. 300 Kuna)

Indulás: 2020. szeptember 25. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. szeptember 27. , az éjszakai órákban
Rövid leírás:

Részvételi díj:19000 Ft. + 90 € + belépők (kb. 20 €)

Indulás: 2020. október 2. , 4:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2020. október 14. , a reggeli órákban
Rövid leírás: Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze, mintegy 800 sziget tartozik hozzá. Fővárosa, Edinburgh Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A Skót Királyság 1707. május 1-jéig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. A skót törvények, a skót oktatási rendszer és a Church of Scotland (Skót Egyház) volt az a három sarokkő, amelyek biztosították a skót kultúra és a skót nemzeti öntudat fennmaradását.

Részvételi díj:75000 Ft. + 500 € + belépők

Indulás: 2020. november 6., 6:00 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. november 6., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos bevásárlás

Részvételi díj:4000 Ft.

Indulás: 2020. november 13. , 6:00
Érkezés: 2020. november 15. , a hajnali órákban
Rövid leírás: Az évszázadok során költőket, írókat, zeneszerzőket ihletett meg a cseh főváros hangulata, mely mindig is olyan jelzők dicsfényében fürdött, mint „a Moldván úszó fenséges arany hajó” (Apollinaire), száztornyú város, arany Prága, vagy egyszerűen csak a városok királynője. Európa egyik legelragadóbb, leghangulatosabb és a legtöbb építészeti stílust felvonultató városát a X. században alapították a Moldva partján, s a település szerencsésen átvészelte a legnagyobb világégéseket, így ékszerdobozhoz hasonló történelmi központját 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Budapest örökös versenytársa, a turisták egyik nagy kedvence nem véletlenül szerepel mindig a világ legszebb városainak top tízes listáján. S ez bizony nem véletlen…

Részvételi díj:18500 Ft. + 85 € + belépők

Indulás: 2020. november 28. , 6:00
Érkezés: 2020. november 28. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Az egykori koronázóváros az adventi időszakban is pazar látnivalókat kínál az ide látogatóknak. A Főtéren közel 100 standon kínálják a hagyományos szlovák ételeket, italokat, édességeket és a jellegzetes karácsonyi árukat. Itt senki sem marad éhen! A hagyományos karácsonyi ételek és italok nagy választékban állnak rendelkezésre. Közvetlenül a látogatók szeme láttára készítenek grillezett hús-, és halételeket. Cigánypecsenye, sült és füstölt kolbász, zsíros kenyér hagymával, pogácsa, libazsíros-, és káposztás nudli, káposztaleves, puncs, bor és grog várja az ínyenceket és felmelegíti a pozsonyi Karácsonyi vásár látogatóit. Aki az édességet kedveli, annak lesz péksütemény, ostya, mézes süti, méz vagy karácsonyi mézbor. A pultokon a vidéki kézművesiparosok fából, üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahajból és méhviaszból készült termékei sorakoznak. Röviddel Karácsony előtt felbukkannak az élő pontyokkal teli hordók, valamint a karácsonyfák is. Az adventi vásár egy kiváló lehetőség arra, hogy sétáljunk egyet Pozsony történelmi belvárosában.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. november 29., 6:00
Érkezés: 2020. november 29., az éjszakai órákban
Rövid leírás: A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikáját kínálja, és a karácsonyt követően újévi vásárrá alakul át. A hangulatos vásáron 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában. A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. december 5., 6:00
Érkezés: 2020. december 5., a késő esti órákban
Rövid leírás: Kassa nevezetességei zömében a történelmi városközpontban találhatóak, így nagy távolságokat sem kell megtenni, és gyalog is felfedezhető a település. A város szíve az orsó alakú főtér, melyet Szlovákia egyik legszebb terének tartanak. A tér valójában egy állandóan nyüzsgő sétány, amelyet sok gyönyörű történelmi épület övez. Decemberben Kassa belvárosa is ünnepi fényekbe öltözik, és még inkább elbűvölő látványt nyújt. Adventi idején a főtéren rendezik meg a karácsonyi vásárt, ahol leginkább kézművesek árulják portékáikat, de forralt mézbort és puncsot is kortyolgathatunk.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. december 6., 6:00
Érkezés: 2020. december 6., a késő esti órákban
Rövid leírás: A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikáját kínálja, és a karácsonyt követően újévi vásárrá alakul át. A hangulatos vásáron 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában. A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. december 11., 6:00 - dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 11., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos bevásárlás

Részvételi díj:4000 Ft.

Indulás: 2020. december 12., 5:00
Érkezés: 2020. december 12., a késő esti órákban
Rövid leírás: Zágráb városa nyerte el 2016-ban és 2017-ben, az „Európa legjobb karácsonyi vására” címet? A város Fő terén egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel a Mandusevac kútnál. A Kaptol városrészben, közvetlenül a Katedrális mellett állítják fel minden évben az élő Betlehemet! A zágrábi advent határozottabban modernebb, mint a hagyományos adventi rendezvények. A Zrinjevac-i városrészben kis faházakat, a Tomislav király téren korcsolyapályát állítanak fel. Ha az igazi „Zágráb feeling ”-et keressük, a Tomiceva és Kurelčeva utcákban biztosan megtaláljuk! Minden évben más-más tematikával készülnek, idén a Tomiceva utca a séfek utcája, a Kurelčeva utca pedig diszkó utca lesz.

Részvételi díj:7800 Ft.

Indulás: 2020. december 13., 600 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 13., a késő esti órákban
Rövid leírás: A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák romantikáját kínálja, és a karácsonyt követően újévi vásárrá alakul át. A hangulatos vásáron 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában. A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. december 30. , 5:30 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2021 január 2. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Székelyföld, Erdély legjelentősebb magyarok lakta vidéke. Az magyar nemességhez tartozó székelyek legfontosabb feladata a magyar állam keleti határainak védelme volt. A területről a történelem folyamán több alkalommal is tömegesen vándoroltak el a székelyek: a Tatros folyó völgyében élő gyimesi csángók, a Brassó környékén élő barcasági (hétfalusi) csángók és a Kárpátokon túl élő moldvai csángók. Székelyföld turisztikai vonzerejét a székely kapuk, a történelmi műemlékek, a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek növelik. Az utazót rabul ejtik a fenyvesek borította hegycsúcsok, a szilaj hegyi patakok, a völgyekben megbúvó tavak a védett lápok. Az anyaországi turista, otthon érezheti magát, mert Székelyföldön mindenütt anyanyelvén köszöntik és a székelyek híres vendégszeretetével fogadják.

Részvételi díj:53000 Ft.


+36 20 939 2123, Palócz Lajosné
+36 30 343 7401, Palócz Lajos
+36 20 384 9694, Palócz Norbert
KASZ-03-000079/2013