Buszos kirándulások

Weekend Travel

Utazási ajánlatok

Indulás: 2021. május 28 - október 3-ig
Rövid leírás: Az Olymposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye. Thessalonikitől 110 km-re délre, az Olympos-hegy lábánál található. Széles, tágas utcák és gondozott környezet jellemzi. A tengerparton hangulatos tavernák, kávézók, üzletek sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetünk meg. Szélesen elnyúló, tiszta homokos strandjával, lassan mélyülő vizével a családok körében is népszerűvé vált. Az üdülőcentrum mellett helyezkedik el Platamon halászfalu, kavicsos-köves parttal, mely esti sétára csábít, felette vár emelkedik. Nei Pori remek kirándulásokra ad alkalmat: ellátogathat a nevezetes Tempi-völgyébe, a közeli Olymposra az istenek hegyére, Panteleimonas hagyományőrző faluba, a Meteorákhoz, az ég és föld határán lebegő, 150m magas gigantikus csipke alakú sziklákon álló bizánci kolostorokhoz, melyekből ma csak 5 látogatható vagy akár hajókiránduláson vehet részt a kristálytiszta Égei-tengeren.
Indulás: 2020. november 7., 7:00 - dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. november 7., az éjszakai órákban
Rövid leírás: Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, lebilincselő előadásokkal, valamint hagyományőrző kézműveskedéssel várnak a birtokon. A nap folyamán megismerkedhetnek Zina kurtizán Úr-kurzus című előadásával. A garantált jó kedvről, a finom forralt borok és színészeik gondoskodnak. Márton napját egy mindent eldöntő küzdelemmel, a Lovagok csatájával zárják!

Részvételi díj:5500 Ft. + belépő + ebéd (összesen kb. 5200 Ft.)

Indulás: 2020. november 29., 7:00 - dunaújvárosi Aldi pakoló
Érkezés: 2020. november 29., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos bevásárlás

Részvételi díj:3900 Ft.

Indulás: 2020. december 5., 6:00 - dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 5., a késő esti órákban
Rövid leírás: Az advent kezdetével évről évre a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. Advent négy vasárnapján térjáték, ünnepi gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi koncertek várják a közös ünneplésre vágyókat a város főterén. Az adventi vásár egyedi kézműves termékekkel, ellenálhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket. A friss kalács- és a fűszeres forraltbor-illatú utcákon a nézelődés és kóstolgatás közben mind jobban készülhetünk az ünnepre. A vásár ideje alatt ismét gazdagodik a Kossuth tér a közel 45 méteres óriáskerékkel, melyről a varázslatos debreceni fényekben gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Részvételi díj:7500 Ft. + belépő (kb. 600 Ft.)

Indulás: 2020.december 6., 8:00 - dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 6., a késő esti órákban
Rövid leírás: A nyugat-magyarországi megyeszékhely minden évben kitesz magáért, több belvárosi helyszínen várják az érdeklődőket szerte az országból. Az ünnepi kivilágítás részeként most is lesz különleges 3D-s fényfestés a bencés rendház és templom falán, homokanimáció a Széchenyi téren, ahol felállítják mindenki karácsonyfáját, lesz korcsolyapálya és körhinta, és a koncertek közben kóstolhatunk forralt borokat és finomságokat. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő Szent Benedek-rendi monostor, Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja. Győr-Moson-Sopron megyében. Napjainkban is élő, mintegy negyven fős szerzetesközösség lakja, akik az ora et labora szellemében végzik a liturgiát, fogadják a lelkigyakorlatozókat, működtetik a bentlakásos gimnáziumot, kulturális munkát végeznek – könyvtár, levéltár, múzeum, könyvkiadó működtetésével, koncertek szervezésével –, valamint dolgoznak az apátság működésének anyagi megalapozásán is, többek között borászat, sörfőzde, gyógynövénykert fenntartásával és vendégek fogadásával.

Részvételi díj:6900 Ft. + belépő (kb. 2500 Ft.)

Indulás: 2020. december 12., 7:00 - dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 12., az esti órákban
Rövid leírás: Szeged belvárosában a Dóm téren, a Széchenyi téren és a Dugonics téren merülhetünk el az adventi forgatagban. Ajándékötletek, kulináris különlegességek, szalmalabirintus, Mesés Kastély-programok és Kastélymozi, 510 négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya és számos meglepetés várható a dél-alföldi városban. A tavalyi esemény legnépszerűbb élménye a főtéren felállított adventi óriáskerék volt, melynek kosaraiból a szegedi belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul a szemünk elé. A Cserepes sori piac Dél-Magyarország legnagyobb piaca, területe 4,5 hektár. A terület aszfaltozott, csatornázott, közművekkel ellátott. A magyar kereskedőkön kívül kínai, szerb, török, stb. kereskedők várják a vevőket.

Részvételi díj:6900 Ft.

Indulás: 2020. december 13., 6:00 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2020. december 13., a késő esti órákban
Rövid leírás: Sopron Fő tere és a Várkerület ad otthont. Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő- és fahéjillattal, étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várjuk a kedves soproniakat és Sopronba látogató vendégeinket a város Fő terére ill. a Várkerületre. Kőszegen, friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással megszépült téren fogadjuk a középkori város Adventjére érkező vendégeket. Minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is, napról napra válogathatunk.

Részvételi díj:8900 Ft. + ebéd 5 féle borkóstolóval (5000 Ft.)

Indulás: 2020. december 30. , 5:30 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2021 január 2. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Székelyföld, Erdély legjelentősebb magyarok lakta vidéke. Az magyar nemességhez tartozó székelyek legfontosabb feladata a magyar állam keleti határainak védelme volt. A területről a történelem folyamán több alkalommal is tömegesen vándoroltak el a székelyek: a Tatros folyó völgyében élő gyimesi csángók, a Brassó környékén élő barcasági (hétfalusi) csángók és a Kárpátokon túl élő moldvai csángók. Székelyföld turisztikai vonzerejét a székely kapuk, a történelmi műemlékek, a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek növelik. Az utazót rabul ejtik a fenyvesek borította hegycsúcsok, a szilaj hegyi patakok, a völgyekben megbúvó tavak a védett lápok. Az anyaországi turista, otthon érezheti magát, mert Székelyföldön mindenütt anyanyelvén köszöntik és a székelyek híres vendégszeretetével fogadják.

Részvételi díj:53000 Ft.


+36 20 939 2123, Palócz Lajosné
+36 30 343 7401, Palócz Lajos
+36 20 384 9694, Palócz Norbert
KASZ-03-000079/2013